– Grensesikkerhet og mur-«tingen» og nedstengning er ikke det Nancy Pelosi ønsker å starte sin tjeneste som speaker med! La oss inngå en avtale?, skriver Trump i en Twitter-melding tirsdag. Samtidig sier presidenten at motstanden mot grensemuren er en omfavnelse av «åpne grenser og all kriminaliteten og narkotikaen åpne grenser fører med seg!»

Demokratene vant flertallet i Representantens hus i mellomvalget i november, og førstkommende torsdag tar Nancy Pelosi over som leder av forsamlingen.

Trumps melding kom etter at Demokratene presenterte sin plan for å gjenåpne de delene av statsapparatet som har vært stengt siden 22. desember, uten å bevilge pengene som Trump vil ha for å bygge muren mot Mexico.

- Så oppfinnsomt!

– Demokratene har, som jeg hadde ventet, ikke satt av noen penger til en ny mur. Så oppfinnsomt! problemet er at uten en mur er det ingen reell grensesikkerhet – og landet må til sjuende og sist ha en sterk og sikker grense mot sør, var Trumps Twitter-reaksjon på forslaget.

Demokratene sier tanken om en grensemur er en distraksjon som tar oppmerksomheten bort fra mer kompliserte innvandringsproblemer og brukes til å piske opp støtte blant trumps konservative støttespillere.

Pelosi og de andre lederne av Kongressen er invitert til Det hvite hus onsdag for en brifing om sikkerhet langs Mexico-grensen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Første gang presidenten besøker troppene i utlandet
– Vi kommer til å følge nøye med på IS.
00:56
Publisert: