President Trump skriver på Twitter at han har snakket med kong Salman av Saudi-Arabia og Russlands president Vladimir Putin, og takket og gratulert dem med avtalen.

Trump har engasjert seg sterkt i oljeavtalen fordi de lave oljeprisene truer mange av de små amerikanske skiferoljeprodusentene. Dette er olje som er mye dyrere å hente ut enn olje fra Midtøsten eller Russland, og som derfor ikke tåler lave oljepriser over tid.

Det gikk denne gangen så langt at små private skiferoljeselskaper i USA, som i Texas, begynte å snakke høyt om frivillige og samordnede kutt for å få opp oljeprisen.

Bekymringen for de lave prisene står i sterkt kontrast til Trumps stadige refs av Opec da oljeprisen lå på rundt 60 dollar fatet, altså nesten dobbelt så høyt som nå.

Trump liker å smykke seg med at USA inntil nylig var verdens største oljeprodusent, og i hovedsak selvforsynt med olje. Denne statusen er truet hvis for mange av skiferoljeprodusentene må pakke sammen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.