Avisen får opplysningene fra personer som er kjent med etterforskningen knyttet til innsettelsen for snart to år siden.

Det er statsadvokaten i Manhattan som står for etterforskningen, som foreløpig er i en tidlig fase, skriver Wall Street Journal.

De etterforsker også om noen av komiteens største donorer ga penger i bytte mot å få tilgang til Trump-administrasjonen, politiske gjenytelser eller å påvirke Trump-administrasjonens standpunkter, får avisen opplyst.

Lovstridig

Å gi penger i bytte mot politiske tjenester kan være i strid med korrupsjonsloven. Å overføre penger fra en organisasjon som har vært registrert som veldedig, kan også være i strid med loven.

Richard Gates, som har vært nestleder i komiteen, har vært i avhør med etterforskerne i forbindelse med saken. Han skal ha møtt på statsadvokatens kontor og møtt etterforskere i Robert Muellers Russland-etterforskning.

Gates er sammen med Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort tiltalt for hvitvasking av penger og skatteunndragelse. Ifølge Wall Street Journal samarbeider Gates med politiet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I denne gaten i Oslo er det nesten bare funkisboliger
Og alle er tegnet av de samme to arkitektene.
00:00
Publisert: