President Donald Trump skapte sterke reaksjoner da han før helgen varslet at han at han planlegger å innføre 25 prosent toll på import av stål og 10 prosent toll på aluminium.

Mandag advarte Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron Donald Trump mot følgene dersom han starter handelskrig, og ifølge The Washington Post er også mange av Trumps egne partifeller urolige for følgene av å innføre metall-tollen.

Vil snakke Trump fra planene

Avisen melder mandag kveld norsk tid at republikanere i Kongressen nå slår seg sammen for å hindre Trump i å iverksette planene.

– Vi er ekstremt bekymret for konsekvensene av en handelskrig, og prøver nå å snakke Det hvite hus bort fra å iverksette planen, sier Ashlee Strong, talsperson for Paul D. Ryan, i en pressemelding.

Sentrale republikanere har vært tydelige på at de ikke støtter Trumps toll-planer, og det skal etter sigende også sirkulere et brev med argumenter mot tollen i Kongressen, skriver The Washington Post.

Frykter for økonomisk brems

Motstanden mot planene skal bunne i frykt for at toll på import av metall kan bidra til å svekke økonomisk vekst, og bidra til å hemme den positive effekten av skattekuttene Trump har innført. Skeptikerne skal også være urolige for at en eventuell toll og mulig handelskrig kan skape politiske utfordringer før mellomvalget i 2018. (Vilkår)