Det skriver en høytstående tjenestemann i Donald Trumps egen administrasjon i et lengre, anonymt innlegg i avisen New York Times.

Han innrømmer at han er blant «motstanden» i administrasjonen, og at han langt fra er den eneste.

– Vi ønsker at administrasjonen skal lykkes, og synes at mye av politikken allerede har gjort USA tryggere og mer velstående. Men vi har tro på at vår første plikt er å tjene dette landet, og presidenten fortsetter å handle på en slik måte at det er skadelig for landet vårt, skriver vedkommende i innlegget.

– Det er derfor mange Trump-ansatte har sverget å gjøre det vi kan for å bevare vår demokratiske institusjon, mens vi hindrer herr Trumps mer vill-ledede impulser frem til han er ute av kontoret, skriver han videre.

Moralmangel

Roten til problemet er presidentens mangel på moral, påpeker han.

– Enhver som jobber med ham, vet at han ikke er bundet til noen bestemte første prinsipper som veileder ham når han tar avgjørelser. Selv om han ble valgt som en republikaner, har presidenten vist lite slektskap til idealer som lenge har vært forfektet av de konservative: frie tanker, frie markeder og frie mennesker. På det beste har han påberopte seg disse idealene i skriftlig form. På det verste har han regelrett angrepet dem, skriver tjenestemannen.

«Uberegnelig oppførsel»

Han forteller også at det er en utbredt mening internt i administrasjonen at Trump kan ombestemme seg i viktige saker fra ett minutt til det neste, og at den amerikanske presidenten kan være «helt uberegnelig».

– Men folk skal vite at det er voksne i rommet, selv om det er et kaotisk område. Vi er fullstendig klar over hva som skjer, og vi prøver å gjøre det rette selv når ikke Donald Trump har lyst til det, skriver han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Lagringsvennlig rødvin
Strålende rødvin med kjellerpotensial.
01:37
Publisert: