Brevet er Trumps siste forsøk på å dempe spekulasjonene om at hans valgkampsteam hadde forbindelser til Russland, og at Russland forsøkte å påvirke presidentvalget til hans fordel, skriver nyhetsbyrået AP.

Brevet ble skrevet i mars, men ble først offentliggjort fredag.

Advokatene har ikke vedlagt noen dokumentasjon på det de skriver. Brever viser dessuten kun til de ti siste årene, og spørsmålet om Trump gjennomførte noen større finansielle transaksjoner med russiske aktører i tidligere år, står ubesvart.

Advokatene som har skrevet brevet, Sheri Dillon og William Nelson, er partnere i advokatfirmaet Morgan, Lewis & Bockius, som har fungert som Trumps rådgiver i skattespørsmål siden 2005.

Prisbelønt Moskva-kontor

Ifølge ABC News er dette et firma med betydelige forretningsforbindelser i Russland, og i 2016 mottok firmaets kontor i Moskva prisen «Årets russiske advokatfirma» fra det juridiske tidsskriftet Chambers & Partners i London.

Kontoret har over 40 ansatte og markedsfører seg blant annet som et firma som er spesielt dyktig til å gi kunder råd i spørsmål om sanksjoner.

Senatoren Chris Murphy fra Demokratene kaller det for «uvirkelig» at advokatfirmaet viser seg å ha omfattende bånd til Russland.

– Meningsløst

Skatteadvokaten Jack Blum, som er ekspert på økonomisk kriminalitet og internasjonale skatteunndragelser, sier til ABC at brevet er «meningsløst» ettersom ligningsattester ikke viser hvem som eventuelt har finansiert Trumps eiendomsprosjekter, siden det er lett å skjule identiteten til ulike aktører.

– Det har ingen substans. Det gir overhodet ingen mening. Det er bare en annen måte å ikke svare på spørsmålet, sier Blum.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Britisk oppfinner flyr som "Iron man"
Den britiske oppfinneren Richard Browning har funnet opp en spesiell drakt med jetmotorer som gjør det mulig å fly. Oppfinneren, som har fått kallenavnet Iron Man etter den flygende tegneseriefiguren, viste frem drakten under Tech Cube Fair i Berlin.
00:52
Publisert: