CNN melder at både Donald Trump og president Barack Obama har blitt informert om en to sider lang rapport om at Russland sitter på sensitiv informasjon om førstnevnte. Det er ikke kjent hva slags informasjon det er snakk om.

FBI skal ha fått kjennskap til dette i august i fjor, men det er først nå at kilden til det hele blir vurdert som troverdig. Det var en tidligere ansatt i britisk etterretning som skal ha kommet over informasjonen mens han var leid inn av andre kandidater i det amerikanske presidentvalget. Oppdraget hans var å skaffe informasjon om de aktuelle kandidatenes motstandere.

Det har gått rykter om sensitiv informasjon om Trump i Russlands hender allerede før presidentvalget, men det er altså først nå at det vurderes som troverdig.

Trump selv nekter for noe av dette og langer ut på Twitter : «Falske nyheter. En komplett politisk heksejakt!"

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.