Det var i et møte med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og ambassadør Sergej Kisljak i Det hvite hus i forrige uke at Donald J. Trump skal ha delt hemmeligstemplet informasjon om IS, ifølge Washington Post.

Det var Washington Post som først publiserte detaljene fra møtene, men New York Times og Reuters bekrefter hva som skal ha skjedd. Trump skal ha delt informasjon om Den islamske stat (IS) fra en kilde som har tilgang til innsiden av IS’ operasjoner i blant annet Syria.

Svarte på Twitter

Presidenten har fått kritikk for å være uerfaren og dårlig egnet til å holde på fortrolig informasjon.

Tirsdag morgen amerikansk tid tar Trump – nærsagt som vanlig – til Twitter for å slå tilbake.

Trump skriver at han var i sin fulle rett til å dele informasjonen om terrorisme og flysikkerhet med russerne. Videre melder presidenten at han delte informasjonen av humanitære årsaker, samt fordi han ønsker at Russland trapper opp kampen mot IS og terrorisme.

I de to Twitter-meldingen skriver Trump ikke noe om hvorvidt informasjonen han delte var hemmeligstemplet.

Russerne forsvarer Trump

Russerne nekter på sin side for at de har mottatt hemmelig informasjon fra Trump.

Opplysningene om saken i amerikanske medier er «enda en forfalskning», skriver det russiske utenriksdepartementets talsperson Maria Zakharova på Facebook tirsdag, ifølge NTB.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her overvåker NSM løsepengeviruset "WannaCry"
Det har ikke vært noen ny bølge med maskiner som er infisert av løsepengeviruset "WannaCry" mandag. Det forteller NSM som mandag åpnet dørene til sitt operasjonssenter i Oslo. De siste dagene har viruset spredt seg til minst 150 land.
01:19
Publisert: