For noen dager siden sa Trump i et intervju med avisen The New York Times at han ikke ville valgt Sessions som justisminister hvis han hadde visst det han vet i dag.

Trump viser til at Sessions måtte melde seg inhabil i alt som har med etterforskningen av Trump- leirens Russland-affærer. Årsaken var blant annet at Sessions hadde hatt møter med Russlands ambassadør i USA, Sergej Kisljak, før valget.

Ny Twitter-storm

Tidlig tirsdag morgen, i sekstiden lokal tid i Washington, fortsetter Trump angrepene og kritikken mot Sessions i to Twitter-meldinger.

Trump er åpenbart misfornøyd med at Sessions ikke har gått etter Hillary Clinton, og han beskriver Sessions som «veldig svak».

Twitter-stormen fra en morgengretten Trump kommer etter at Trump sent mandag kveld sendte ut en rekke rasende Twitter-meldinger mot avisen Washington Post.

Ifølge flere amerikanske medier forsøker Trump å presse Sessions til å gå av. Trump skal ikke ønske å sparke Sessions, fordi han tror dette kan skade ham politisk.

Grunnfjell

Sessions var blant de aller første ledende republikanerne som åpent gikk ut og støttet Trumps kandidatur som partiets presidentkandidat, og han har siden vist seg å være meget lojal mot Trump. Sessions har også en sterk posisjon i partiet og blant det republikanske grunnfjellet.(Vilkår)

Halodi Robotics
Robotics har laget prototyper på menneskeroboter. Målet er at robotoen Eve skal fungere som hjemmerobot og gjøre de aller fleste oppgavene mennesker kan, typ husarbeid.
02:10
Publisert: