– Med hensyn til de 800.000 storslåtte amerikanske arbeiderne som ikke får lønn og for å sikre at hans team kan hjelpe til her hjemme, har Trump avlyst delegasjonens tur til Davos, sier pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders i en uttalelse torsdag.

Den årlige begivenheten i Davos i Sveits går av stabelen neste uke. Allerede forrige uke kunngjorde Trump at han ikke reiser til konferansen.

Det var finansminister Steven Mnuchin som skulle lede delegasjonen, som også besto av utenriksminister Mike Pompeo, handelsminister Willbur Ross, handelsrepresentant Robert Lighthizer og presidentens assistent Chris Liddell.

Trump nekter Pelosi å bruke regjeringsfly

Trumps beslutning kommer etter han stanset demokraten Nancy Pelosis planlagte reise til Belgia og Afghanistan på grunn av nedstengningen av offentlig sektor.

Striden mellom Trump og Pelosi, som er USAs to mektigste ledere, skapte torsdag nye overskrifter i USA, der samtaler om å få en slutt på den fire uker lange budsjettstriden står i stampe.

Trumps beslutning er tilsynelatende gjengjeldelse for at demokraten Pelosi, som er leder i Representantenes hus, ba presidenten utsette sin tale om rikets tilstand på grunn av budsjettkaoset.

– Med tanke på at 800.000 storslåtte amerikanere ikke får lønn, er jeg sikker på at du vil være enig i at det er fullstendig passende å utsette denne PR-reisen, skriver Trump i et brev til Pelosi, der han gjør det klart at hun ikke får bruke militærets fly til reisen.

- Vi kommer til å finne ny dato

Pelosis talsmann sier formålet med turen som Trump nå setter en stopper for, var å uttrykke takknemlighet til amerikanske soldater og gi nye forsikringer om at USA står last og brast bak NATO.

– Vi kommer til å finne en ny dato for denne sju dager lange ekskursjonen når nedstengningen er over, tilføyer presidenten.

I brevet tilføyer Trump at Pelosi naturligvis har rett til å gjennomføre turen med rutefly.

Av sikkerhetshensyn var planen om å reise til Afghanistan og Belgia ikke offentliggjort, opplyser Pelosis talsmann Drew Hammill. Det stemmer ifølge Hammill ikke at Pelosi hadde planer om en tur til Egypt, slik Trump har hevdet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Japans største veddeløpsidrett
Den japanske velodromøvelsen keirin blander gambling, «fixie»-sykler, selvbergingskultur og rekruttskole.
00:53
Publisert: