Det opplyser en kilde i Det republikanske partiet med kjennskap til saken til nyhetsbyrået AP. Opplysningen er bekreftet av en annen offisiell kilde.

Den hastige avgjørelsen ble tatt etter at flere hundre demonstranter samlet seg utenfor Det hvite hus. Noen av demonstrantene kastet stein og gikk løs på barrikadene. Hendelsen førte til at Det hvite hus ble satt i høyeste alarmberedskap, noe som ikke er gjort siden 11. september 2001.

Hele helgen har det høylytte protestene fortsatt, og Secret Service og politiet har slitt med å kontrollere folkemengden. Samtidig har sikkerheten ved Det hvite hus blitt forsterket med soldater fra nasjonalgarden og andre politiavdelinger.

De omfattende demonstrasjonene og sammenstøtene har ført til at over 60 Secret Service-agenter er blitt skadd, opplyste Secret Service søndag.

Demonstrasjonen er en reaksjon på George Floyds død. Den 46 år gamle afroamerikanske mannen døde etter å ha blitt pågrepet av i Minneapolis for en uke siden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.