Stephanie Clifford (41), med artistnavnet Stormy Daniels, var i 2018 i en rettsstrid med Donald Trump om gyldigheten av en konfidensialitetsavtale (NDA) som skulle hindre henne å snakke om et påstått forhold med Trump.

Saken ble løst med en utenomrettslig avtale, et forlik, men Clifford krevde at Trump dekket hennes advokatutgifter. En domstol i California ga tidligere denne uken Clifford medhold, og dømte Trump til å betale henne 44.100 dollar, tilsvarende rundt 400.000 kroner.

Dommen ble fredag publisert på nettet av Cliffords advokater, og den er omtalt av blant andre CNN.

Trump fikk ikke medhold hos dommeren i at han ikke skulle betale fordi han personlig ikke hadde underskrevet på konfidensialitetsavtalen.

Betalte for taushet

Stormy Daniels ble kjent for hele verden da det kom frem at Donald Trump like før presidentvalget i 2016 hadde betalt henne 130.000 dollar for å holde munn om en påstått affære de to hadde i 2006/07. På denne tiden var Trumps yngste sønn Barron nettopp født.

Trump har alltid avvist at de to hadde et forhold, men at pengene ble betalt for unngå en utroskapsskandale under valgkampen.

Michael Cohen under en prøveløslatelse i juli. Han er nå tilbake i fengsel.
Michael Cohen under en prøveløslatelse i juli. Han er nå tilbake i fengsel. (Foto: Jeenah Moon/Getty Images/AFP/NTB Scanpix)

Beløpet på 130.000 dollar ble utbetalt av Trumps tidligere advokat og fikser Michael Cohen. Han sitter nå fengslet, blant annet for denne saken, for regnskapsjuks og ulovlig valgkampfinansiering. Trump har nå tatt helt avstand fra Cohen, som hevder Trump både visste om og ga ordre om slike ulovlige transaksjoner.

Tabloidsjef er ute

Fredag kom også meldingen om at Trumps mangeårige samarbeidspartner David Pecker (69) er ferdig som sjef for American Media Inc. (AMI), som eier tabloidavisen National Enquirer. AMI sliter tungt økonomisk og blir nå historie når det blir slukt opp av A360 Media, et selskap som blant annet lager ansiktsmasker, hansker, håndsprit og vitaminer.

David Pecker.
David Pecker. (Foto: Marion Curtis/AP/NTB Scanpix)

Pecker og AMI var ivrig i støtten til Trumps valgkamp, og med drittpakker om Trumps motstandere. Pecker var også kjent for å kjøpe eksklusivitet til historier som kunne skade Trump, for deretter å begrave disse.

Han kjøpte blant annet historien om Karen McDougal, en tidligere Playboy-modell som hevdet hun hadde et forhold med Trump mens han var gift med Melania Trump. AMI og National Enquirer betalte henne 150.000 dollar for den eksklusive historien, og begravde den.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.