Det hvite hus opplyser at en av president Donald Trumps fremste etterretningssjefer er sparket fra det nasjonale sikkerhetsrådet.

I det som minner mer og mer om Trumps realityshow «The Apprentice» der gjennomgangsreplikken var «You're fired», har nå turen kommet til Ezra Cohen-Watnick.

Begrunnelsen som oppgis er at H.R. McMaster, som er nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, har kommet til at noen med en annen erfaring er best egnet til å fortsette arbeidet til Cohen-Watnick som hadde tilgang til et bredt spekter av klassifisert informasjon.

En protesjé

Han kom i søkelyset tidigere i år da CIA-sjefer uttrykte at de var bekymret for ham og videreformidlet det til McMaster. Han hadde da tenkt å erstatte ham, men Cohen-Watnick ba om støtte fra Trumps fremste rådgivere, Steve Bannon og Jared Kushner. De fikk presidenten selv til å gripe inn å redde jobben hans.

31-åringen var en protesjé av Trumps første nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, som han arbeidet for i Pentagon.(Vilkår)

Har Kim (32) kommet i bedre form av elsykling?
Episode 2: Påmelding. DN følger Kim Finseth (32) gjennom ett år mens han trener seg opp til Birkebeinerrittet 2017 - på elsykkel.
05:13
Publisert: