President Donald Trump og Apples konsernsjef Tim Cook spiste middag sammen på fredag. Cook har tidligere klart å få utsatt nye straffetoller som kan ramme selskapet.

Trump planla opprinnelig å innføre straffetoller på alt av kinesisk import fra 1. september. I forrige uke bestemte han seg for å utsette dette til midten av desember.

Apple-sjefen kan ha klart å forklare Trump at nye straffetoller mot produkter produsert i Kina, blant annet Apples Iphone, vil ramme det amerikanske selskapet – og ikke Kina.

– Jeg mener han kom med veldig overbevisende argumenter, sa Trump til journalister på søndag.

Cook forklarte at Apple vil havne i en langt vanskeligere konkurransesituasjon mot Samsung på hjemmemarkedet. Samsung produserer det meste av smarttelefoner i Sør-Korea og Vietnam.

– Det er vanskelig for Apple å måtte betale straffetoller når de konkurrerer med et veldig dyktig selskap som ikke gjør det, sa Trump.

Det er bare noen uker før Apple lanserer årets oppgradering av smarttelefonserien Iphone. Disse produseres av taiwanskeide selskaper med fabrikker i Kina.

Under samtalen med journalister sa Trump at han ikke ønsker at amerikanske selskaper samarbeider med Huawei. Det amerikanske handelsdepartementet hadde planlagt å forlenge en ordning som gjør at Huawei fortsatt kan kjøpte komponenter fra amerikanske selskaper.

Denne avtalen går ut i august.

– Jeg ønsker ikke at vi gjør forretninger i det hele tatt med et selskap som utgjør en nasjonal sikkerhetstrussel. Vi vil se hva som skjer. Jeg vil ta en avgjørelse på mandag, sa Trump.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.