Trump var i Louisville i Kentucky mandag for blant annet å samle støtte til forslaget til erstatningen av tidligere president Barack Obamas helsereform Obamacare.

–Vi ønsker et stort skattekutt, men vi kan ikke innføre det før vi holder løftet om å oppheve og erstatte katastrofen som også blir kalt Obamacare. Dette er noe vi har ventet lenge på, og vi kommer til å gjøre det, sa presidenten til folkemengden.

Trumps apparat og republikanere i Kongressen brukte helgen på å prøve å overtale konservative og moderate republikanere som har stilt seg kritiske til planene. 

Lover et godt resultat

Flere konservative har bedt om en mer direkte opphevelse av loven rundt helsereformen fordi de mener flere av fordelene i helsereformen er noe staten ikke har råd til å dekke. Moderate republikanere mener imidlertid det motsatte, at skattegodtgjørelsene er for begrenset.

Republikanske ledere har jobbet med flere forslag til endringer av reformen og Trump lover et godt resultat.

–Vi kommer til å forhandle. Og det kommer til å gå til Senatet og så frem og tilbake, sa Trump før han lovte at «det endelige resultatet kommer til å bli fantastisk og det kommer til å fungere helt topp».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.