Presidenten opplyser i twittermeldingen at tiltaket vil bli iverksatt umiddelbart, men at det også kan brukes på ødeleggelse og vandalisme som allerede er begått.

– Det vil ikke gjøres noen unntak!

Han skriver videre at han har gitt tillatelse til at føderale myndigheter kan arrestere enhver som bedriver hærverk eller ødeleggelse av ethvert monument, statue eller slik føderal eiendom, med hjemmel i hvilken som helst lov som måtte være gjeldende.

Flere statuer revet

Den siste tiden har flere statuer blitt revet både i USA og i Storbritannia.

I byene St. Paul og i Boston har blant annet statuer av Kristoffer Columbus blitt revet, skriver NRK.

Også i Norge har en debatt om statuer blusset opp, og det har blant annet blitt dannet et opprop for å fjerne statuer av henholdsvis Ludvig Holberg og Winston Churchill. Personene bak oppropet mener at Churchill har gitt uttrykk for rasistiske holdninger, og at Holberg i sin tid investerte i slavehandel, ifølge TV 2.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.