Onsdag forrige uke meldte Trump at han ville dele ut «årets mest uærlige og korrupte mediepriser» mandag.

– Prisene for falske nyheter, som går til de mest korrupte og partiske «mainstream» mediene, vil bli utdelt til taperne onsdag 17. januar. Interessen og viktigheten i disse prisene er mye større enn noen kunne ha forventet, skriver presidenten på Twitter søndag.

Trump har sagt at han vil dele ut priser med temaer som «vil omfatte uærlig og dårlig journalistikk i ulike kategorier fra de falske nyhetsmediene».

Gjort narr av prisutdelingen

Trump er flittig bruker av merkelappen «falske nyheter». Han har rettet spesielt skarp kritikk mot avisen New York Times og kanalen CNN.

Flere amerikanske komikere har gjort narr av Trumps egen prisutdeling, blant dem Stephen Colbert, verten for programmet «The Late Show».

Han har ordnet seg en reklametavle ved Times Square i New York hvor han nominerer seg selv til «alle kategorier inkludert falsk, uærlighet, korrupt falskhet og den minste knappen».

Med «den minste knappen», refererer han til Trumps advarsel mot Nord-Koreas leder Kim Jong-un om at han har den største atomknappen.(Vilkår)

Trumps pressetalskvinne kaller anklagene om forræderi tåpelige
Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon beskylder i en ny bok Trumps sønn og svigersønn for forræderi og spår at den pågående Russland-granskingen til spesialetterforsker Robert Mueller i stor grad kommer til å handle om hvitvasking av penger.
00:45
Publisert: