President Donald Trumps selskap, som er spesielt avhengig av inntekter fra turisme, konferanser og restauranter, er hardt rammet av koronapandemien, skriver Washington Post.

I Florida beordret den republikanske guvernøren Ron DeSantis fredag alle restauranter og barer i staten om å stenge. Samtidig fikk noen steder strenge restriksjoner, inkludert Palm Beach County, der Trumps eiendom Mar-a-Lago ligger.

I en kommentar skrev resorten at det fulgte DeSantis ordre og var i ferd med å stenge ned de siste delene av klubben som fortsatt var i drift: Tennisklubben og strandklubben.

– Vi håper at denne nedstengningen ikke vil vare lenge, uttalte resorten.

Frem til Floridas strenge koronatiltak hadde Mar-a-Lago holdt delvis åpent, blant annet ved å tilby et begrenset antall sitteplasser på strandrestauranten.

Hotellene sliter

Men også andre eiendommer som Trump eier er rammet: Hotellet hans i Las Vegas ble stengt etter ordre fra Nevadas guvernør. Det vil ikke åpne dørene igjen før 17. april. Flere ansatte ved hotellet har allerede mistet jobben.

Trump fortsetter å kalle koronaviruset for "Kina-viruset"
President Donald Trump fortsetter å bruke uttrykket «Kina-viruset», til tross for protester fra kinesiske myndigheter og etniske kinesere som er amerikanske statsborgere.
01:19
Publisert:

I New York var Trumps hotell ved Central Park fortsatt åpent fredag, men hotellet advarte investorene sine om dystre fremtidsutsikter: «Vi kan ikke spå hvor lenge denne situasjonen vil vare, men hotellet venter et betydelig inntektsfall», heter det i et brev Washington Post har fått tilgang til.

Sent i forrige uke hadde 51 av de rundt 300 ansatte på hotellet mistet jobben.

– Diverse fasiliteter er midlertidig stengt som følge av lokale, statlige og føderale restriksjoner, skrev Trump-organisasjonens talskvinne Kimberly Benza i en uttalelse før helgen.

– Vi venter spent på den dagen pandemien er over og våre fasiliteter kan gjenåpne, la hun til.

Ved Trump International Hotel i Washington har 160 ansatte mistet jobben etter at rombelegget falt til rundt fem prosent, ifølge fagforeningen som representerer hotellets ansatte.

Trumps hotell i D.C er åpent, til tross for at baren og restauranten er stengt og det knapt finnes gjester på hotellet.

Og ved selskapets andre store hoteller i USA, i Miami, Honolulu og Chicago, er restauranter enten delvis eller helt stengt, noe som har gitt store inntektsbortfall.

Trump eier syv hoteller i USA. Selv sier Donald Trump at han har gitt den daglige kontrollen av selskapet sitt til sønnene Donald Trump jr. og Eric.

«Den avgjørende testen»

– Koronakrisen kan være den avgjørende testen for Donald Trump. Han står nå dårligere stilt enn før, og jeg tror ikke dette er en krise han kommer gjennom og blir gjenvalgt, sa Svein Melby, USA-ekspert og forsker ved Institutt for forsvarsstudier, til DN før helgen.

Unge mennesker er ikke like motstandsdyktige som man først trodde
Også unge voksne får intensivbehandling mot koronaviruset. Donald Trump: – De føler seg uovervinnelige.
01:14
Publisert:

Han tror ikke det hjelper at Trump nå har hentet frem krigsretorikken mot en «usynlig fiende», «det kinesiske koronaviruset», og har erklært seg selv som «president i krigstid» med daglige tv-sendte briefinger, ofte flankert av menn i uniform.

– Økonomien, som alle trodde skulle være Trumps beste kort for gjenvalg, svikter nå kraftig. Men det er krisehåndteringen og den sene reaksjonen med stadig flere syke og døde som vil felle Trump, sa Melby.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.