Munnhuggeriet mellom Donald Trump og Nord-Korea fortsetter.

Lørdag tvitret Trump: «Hørte akkurat Nord-Koreas utenriksminister snakke i FN. Hvis han gjenspeiler tankene til «Little Rocket Man», vil de ikke eksistere mye lenger.»

Tweeten kom etter at Nord-Koreas utenriksminister, Ri Yong-ho, fyrte løs mot USA fra talerstolen i FNs hovedforsamling i New York.

Trump har den siste tiden konsekvent brukt «Little Rocket Man» når han omtaler Kim Jong-un.

Ri Yong-ho betegner Trumps tweet som en krigserklæring.

– Siden USA har erklært krig mot vårt land, vil vi ha enhver rett til å iverksette mottiltak, deriblant å skyte ned amerikanske strategiske bombefly, selv når de ennå ikke har passert grensen til landets luftrom, sa Ri mandag, og la til:

– Spørsmålet om hvem som ikke finnes særlig lenge, vil da bli besvart.

Bryter med retningslinjene

Twitter har mottatt en rekke spørsmål fra brukere om hvorfor mikrobloggetjenesten ikke fjerner Twitter-meldingen som trolig bryter med deres retningslinjer.

Retningslinjene sier at selskapet kan stenge en konto som det mener er blitt brukt til å formidle voldelige trusler, angrep på andre basert på rase, religion og kjønn samt målbevisst hån og sjikanering av andre.

I et svar på seks Twitter-meldinger forklarer selskapet at når det vurderer om en tweet skal fjernes eller ikke, tar det hensyn til om den har nyhetsverdi og er av offentlig interesse. Selskapet forklarer også at det fokuserer på åpenhet og å holde folk informert om hva som skjer i verden.

Kjeltring, gangster og ild

Pressesekretær Sarah Sanders i Det hvite hus benektet mandag at USA har erklært krig mot Nord-Korea.

– Helt ærlig så er den antydningen absurd, sa Sanders.

Kim Jong-un er selv blitt med i den innbitte ordkampen. Fredag forrige uke prydet han forsiden av de statseide avisene og kom dermed med sine første direkte uttalelser som kan leses av nordkoreanere siden han kom til makten i 2011.

– Han er uegnet til å styre et land. Han er en kjeltring og en gangster som liker å leke med ild, sa Kim Jong-un.(Vilkår)

Stadig flere kinesere under kniven
-Jeg vil ikke være en middelaldrende kvinne så tidlig, sier Chen Yan (35) som skal operere nesen sin.
01:52
Publisert: