– Jeg vil snart utstede en utøvende ordre som vil godkjenne innføringen av sanksjoner mot nåværende og tidligere tjenestepersoner i Tyrkiske myndigheter og alle personer som bidrar til Tyrkias destabiliserende handlinger i Nordøst-Syria, skriver den amerikanske presidenten i et brev publisert på Twitter.

– Jeg er forberedt på å ødelegge Tyrkias økonomi hvis tyrkiske ledere fortsetter denne farlige veien, skriver han.

Presidenten trekker også frem at han vil øke tariffene på stål til 50 prosent, prisnivået før kuttet i mai. Han skriver også at USA vil umiddelbart stoppe forhandlingene om en 100 milliarder dollars handelsavtale med Tyrkia.

– Denne ordren vil gjøre USA i stand til å innføre kraftige sanksjoner på de som kan være involvert i seriøse brudd på menneskerettigheter, brudd på våpenhvile, hindre uføre å dra hjem, tvinge flyktninger til å reise tilbake til sitt hjemland eller true freden, sikkerheten eller stabiliteten i Syria, heter det i brevet.

De foregående dagene har det blitt spekulert i om USA vil innføre sanksjoner etter tyrkiske militæroperasjoner i Syria og rapporterte grusomheter mot amerikansk-allierte kurdere.

Ifølge anonymiserte kilder Bloomberg har kommunisert med skal USA kunne igangsette sanksjoner allerede på mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.