Trump sier det ikke var politiske motiver som lå bak hans oppfordringer.

– Dette handler om korrupsjon, ikke politikk, sier Trump.

– Jeg tror det var storstilt korrupsjon med Biden, føyer han til.

Trump har bedt både Ukraina og Kina om å sette i gang etterforskning av tidligere visepresident Joe Biden, som ligger godt an i konkurransen om å bli Demokratenes presidentkandidat i valget i 2020. Trump har uten bevis hevdet at Biden og hans sønn Hunter står bak misligheter.

Trump hevder hans oppfordring til etterforskning ikke var politisk – fordi han «aldri trodde Biden skulle vinne nominasjonen».

Trump sier han føler han har plikt til å bekjempe korrupsjon.

Flere titall tekstmeldinger som er offentliggjort av etterretningskomiteen i Representantenes hus, viser hvordan amerikanske diplomater oppfordret Ukrainas president til å etterforske Joe Bidens familie i tråde med Trumps ønsker. Både et bedre forhold til USA og et besøk i Det hvite hus nevnes som mulige forhandlingskort.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.