Det 98 sider lange dokumentet ble signert av Trump 14. juni og publisert fredag av US Office of Government Ethics (OGE).

Trump var involvert i 565 forskjellige selskaper via sitt forretningsimperium i fjor, viser dokumentene som dekker tidsrommet fra januar i fjor og fram til våren i år. Han trakk seg fra den daglige virksomheten i all sin forretningsvirksomhet dagen før han ble innsatt som president i januar.

Oversikten viser at omsetningen ved hans feriested Mar-a-Lago i Florida økte, og at han har hatt 20 millioner dollar i inntekter fra det nye hotellet som ble åpnet i Washington i september i fjor.

Dokumentene gir et bilde av Trumps verdier, men gir ikke nok innsikt til at man kan foreta en uavhengig vurdering av hans formue. Men dokumentene viser at Trump har en gjeld på 315 millioner dollar, nesten 2,7 milliarder kroner. 130 millioner dollar av gjelden er til Deutsche Bank. På inntektssiden er det golfklubben Trump National Doral i Miami som står for den største posten, 115,9 millioner dollar, oppført som "golfresort-relaterte inntekter".

Trumps inntekter i fjor vises ikke like godt som en selvangivelse ville ha gjort, men Trump har så langt valgt å ikke dele selvangivelsen med offentligheten.

Men ifølge Bloomberg tjente Trump tilsvarende 4,481 milliarder kroner i løpet av 2016 og de tre første månedene i år, skriver Dagbladet. Men nyhetsbyrået understreker imidlertid at tallene kan være overdrevet, og viser til at flere av Trumps bedrifter har oppgitt omsetning, og ikke overskudd.

Også for året i forveien var Trumps gjeld estimert til rundt 315 millioner dollar, viser dokumenter som ble gitt ut for ett år siden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Juni kan være så hektisk for småbarnsforeldre at noen drømmer om å havne på sykehus for å få litt fred
– En gang var juni sol og utepils, nå er det bare stress
02:21
Publisert: