USAs påtroppende president Donald Trump kastet fredag ut forfatteren Harry Hurt III fra Trumps egen golfbane Trump International i West Palm Beach i delstaten Florida, skriver Politico.com.

Hurt er forfatteren bak biografien «Lost Tycoon: The Many Lives of Donald J. Trump», som ble utgitt i 1993. I boken ble det blant annet avslørt at Trumps ekskone Ivana Trump under ed anklaget Trump for voldtekt i en vitneforklaring i forbindelse med skilsmisseprosessen.

Trump har benektet beskyldningen og Ivana Trump har senere sagt at hun ikke mente å bruke ordet «voldtekt» i ordinær, strafferettslig forstand. Donald Trump har også benektet en rekke andre opplysninger i boken.

Innholdet i boken ble gjenstand for en diskusjon mellom den nyvalgte presidenten og forfatteren da de to møttes på Trumps golfbane i West Palm Beach fredag.

Ville gratulere – ble kastet ut

Da Hurt forberedte seg på en runde, som han skulle spille med blant annet milliardær og tidligere Trump-kritiker David Koch, oppsøkte han Trump på banens treningsområde for å gratulere ham med valgseieren, ifølge en Facebook-oppdatering Hurt selv har lagt ut.

Trump skal da ha kritisert Hurt for innholdet i boken. Hurt svarte med å si at «det er sant alt sammen», ifølge både Hurts Facebook-oppdatering og et medlem av Trumps overgangsteam, som var til stede under diskusjonen og som Politico har snakket med.

Trump svarte med å kaste Hurt ut av golfbanen og begrunnet det med at det var «upassende» at han spilte på golfbanen.

Ulike versjoner

Ifølge Hurt ble hele følget, inkludert Koch, eskortert ut av banen av sikkerhetsvakter etter at det hadde gjort seg klart for å slå ut fra første tee. Ifølge medlemmet av Trumps overgangsteam fikk imidlertid de tre andre som skulle delta i runden med Hurt tilbud om å spille runden som planlagt.

En av de andre deltagerne i følget, John M. Damgard, sier til Politico at følget ikke hadde kontakt med sikkerhetsvaktene på golfbanen.

Hele følget på fire besluttet i stedet å bruke dagen på å spille Emerald Dunes, en annen golfbane i West Palm Beach.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.