- Med amerikanske renter på null prosent, har tiden kommet for å starte på den lenge ventede infrastrukturreformen, sier Donald Trump i en Twittermelding.

Presidenten foreslår en prislapp på to tusen milliarder dollar, og skal brukes for å oppdatere landets veier, broer og annen infrastruktur. Han oppfordrer dermed de amerikanske lovgiverne å gi sin støtte til forslaget. Summen tilsvarer 20.000 milliarder norske kroner.

- Den bør være stor og modig - to tusen milliarder dollar. Kun for å skape jobber og bygge opp den en gang fantastiske infrastrukturen i landet vårt! Fase fire, skriver han videre i meldingen.

To tusen milliarder dollar til næringsliv

Det amerikanske senatet vedtok forrige uke en krisepakke på to tusen milliarder dollar til ulike bransjer rammet av koronakrisen.
I samme pakke kom også kompensasjon til privatpersoner som har mistet jobbene på grunn av koronaviruset. Kompensasjonen er på 1200 dollar.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.