Weisselberg har i flere tiår vært finansdirektør i Trump Organization, holdingselskapet som er heleid av tidligere president Donald Trump og hans familie.

Den endelige tiltalen mot Weisselberg og Trump Organization er ifølge The Washington Post ventet utpå dagen, amerikansk tid.

Det skal i første omgang, ifølge flere amerikanske medier, være snakk om en meget begrenset tiltale som går på skattesvindel. Konkret skal det være en praksis gjennom år der ansatte skattefritt har fått dekket tilleggsgoder som boliger, biler, skolepenger for barna og bonuser, i stedet for lønn, og uten at det er blitt betalt skatt.

Jennifer Weisselberg, ekskonen til finansdirektør Weisselbergs sønn Barry, har tidligere stått frem og fortalt at familien fikk dekket alle boligutgifter. Hun har beskrevet dette som en tvangstrøye der Trump tvang sine ansatte og underordnede til taushet og underkastelse, fordi han hadde økonomisk halsgrep på dem.

Han vet alt om Trumps penger

73-årige Allen Weisselberg har jobbet for Trump-familien helt siden begynnelsen av 1970-tallet, først for Donald Trumps far Fred Trump, og senere for ekspresidenten som øverste ansvarlig for alle finanser. Det er en utbredt oppfatning at Weisselberg vet hvor alle hundene er begravet når det gjelder Trumps økonomiske disposisjoner, som for eksempel utbetalingene av hysjpenger til pornoskuespillerinnen Stormy Daniels og andre kvinner.

Påtalemyndigheten skal ha forsøkt å «flippe» Weisselberg med løfter om lavere straff eller straffrihet i bytte mot at han snakker. Tiltalen kan tyde på at Weisselberg ikke har villet samarbeide med påtalemyndigheten. Vanligvis fører skattesaker som dette som sivile saker, forutsatt at enkeltpersoner eller selskaper samarbeider, men i dette tilfellet har statsadvokat Cyrus Vance Jr. i New York tatt ut tiltalen som kriminalsak.

Påtalemyndigheten skal ha fått ekstra ammunisjon til å ta ut tiltale da den tidligere i år endelig fikk fatt på Trumps ligningsattester, etter år med juridisk gjørmebryting.

Tidligere denne uken omtalte Trump ifølge NTB etterforskningen til statsadvokat Cyrus Vance Jr. som «frekk, stygg og helt forutinntatt». Videre sa han at selskapets handlinger er ting som er helt vanlig i næringslivet og på ingen måte kriminelt. Vance er på jakt etter noe å ta ham på, ifølge Trump.

'Donald Trump personlig er i denne omgang ikke tiltalt. Men saken mot hans selskap kan alvorlig true hans økonomiske tilganger. Det pågår en rekke andre etterforskninger, både mot Donald Trump personlig, hans selskaper og familiemedlemmer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.