USAs president Donald Trump foreslo å atombombe orkaner før de når USA, ifølge nettavisen Axios.

Da Trump ble orientert om orkanfaren i USA, kom han med forslaget som skal ha forbauset andre som deltok i møtet, opplyser ikke navngitte kilder som har kjennskap til møtet, til Axios.

– Jeg har det. Jeg har det. Hvorfor kan vi ikke bombe («nuke») dem?, spurte Trump ifølge Axios.

– Vi slipper en bombe midt i øyet av orkanen og forstyrrer den, skal Trump ha sagt.

Donald Trump selv skriver på Twitter mandag at påstandene fra Axios er «Fake News».

– Artikkelen til Axios om at president Trump ville sprenge store orkaner med atomvåpen før de nådde kysten er latterlig. Jeg sa aldri dette. Bare mer FAKE NEWS!, skriver Trump.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Trump har foreslått bombing av orkaner for å verne den orkanrammede sørøstkysten i USA, skriver Axios. I 2017 skal presidenten ha spurt en høytstående tjenestemann om administrasjonen ikke kunne bombe orkaner. Den gang ble ikke atombomber spesifisert, ifølge nettavisen.

Det hvite hus har nektet å kommentere saken, men en tjenestemann i administrasjonen har sagt til Axios at Trumps «mål ikke er dårlig».

Trumps idé er ikke ny og ble luftet under Dwight Eisenhowers administrasjon på 1950-tallet. Forskere har imidlertid avvist at løsningen fungerer.

Axios er et nyhetsnettsted som ble grunnlagt i 2016 av tidligere ansatte i det anerkjente politiske nettstedet Politico.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.