Deler av innholdet i «Fire and Fury» av Michael Wolff beskrives av avisen The Guardian , som har fått tilgang til boken.

På møtet i Trump Tower i juni 2016 deltok både Trumps sønn Donald Trump junior, og svigersønnen Jared Kushner. De hadde samtaler med den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja, som angivelig satt på informasjon som kunne skade Hillary Clinton.

Flere eksperter har tidligere uttalt at møtet lå tett opptil forræderi, siden Trumps familiemedlemmer trodde de skulle få informasjon som stammet fra russiske myndigheter. Nå ser det ut til at Bannon er enig i den beskrivelsen.

I boken kaller han møtet «forrædersk», «upatriotisk» og «bad shit», ifølge The Guardian. Han sier også at møtet burde vært rapportert til det føderale politiet FBI.

Bannon ble hentet inn som leder av Donald Trumps valgkamporganisasjon i august 2016. Senere var han sjefstrateg i Trump-administrasjonen i de svy første månedene etter presidentens innsettelse i slutten av januar i fjor.

Bannon spår at Russland-granskningen til spesialetterforsker Robert Mueller i stor grad kommer til å dreie seg om hvitvasking av penger. Både Donald Trump junior og Kushner kommer til å få hard medfart av etterforskerne, tror den tidligere Trump-rådgiveren.

– De kommer til å knuse Don Junior som et egg i beste sendetid på tv, sier Bannon i boken.

(©NTB)(Vilkår)

Meretes utvalgte vin: Chiantis desidert beste produsent
Merete Bøs personlige favoritt fra Chianti, Castellin Villa, som er laget av en 78 år gammel kvinne, som er appellasjonens desidert beste vinbonde.
00:49
Publisert: