Trump har tapt i flere rettsinstanser og høyesterett er nå hans siste sjanse. Skulle høyesterett bestemme seg for å behandle saken vil offentliggjøring uansett bli utsatt i måneder, kanskje år.

Kongresskomiteen gikk til sak for å få utlevert ligningsattestene fra skattevesenet IRS da Trumps utnevnte finansminister Steven Mnuchin nektet å utlevere disse. IRS er underlagt finansdepartementet.

Trump og Mnuchin har blant annet argumentert med at innsyn i ligningsattestene er politisk motivert. Domstolenes svar er Kongressen har krav på innsyn i ligningsattestene, uansett motivasjon.

I flere av rettsinstansene er det Trump-utnevnte dommere som har dømt mot Trump, sist i Washington, D.C. Et flertall av de ni dommerne i høyesterett regnes som konservative og tre av dem er utnevnt av Donald Trump.

Betalte minimalt i skatt

Avisen The New York Times avslørte for et par år siden at Trump knapt har betalt skatt de siste tiårene. Avisen fikk tilgang til ligningsattestene de siste 15 årene før han ble president, og ti av disse årene betalte han ingenting i skatt. I 2015, da han vant presidentvalget, betalte han 750 dollar i skatt, og det samme året etter i sitt første år som president.

Trump har også gående en skattestrid med IRS om lovligheten av en rekke transaksjoner og krav om tilbakebetaling av skatt, som kan koste ham over 100 millioner dollar. Det pågår også flere rettsprosesser i flere stater om skatt, valgkampfinansiering, verdsettelse av eiendom og mistanke om korrupsjon.

Sist ut er mulige rettsprosesser for tyveri av gradert materiale, etter at FBI fant esker med offentlige dokumenter som Trump hadde tatt med seg og oppbevart på hans golfklubb i Florida.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.