En eiendomsinvestor har videresolgt USA-president Donald Trumps barndomshjem i Queens, New York med milliongevinst etter å ha eid huset i knappe ti uker. I norske kroner tilsvarer gevinsten omlag 6,4 millioner kroner.

Salget, som ble gjennomført i forrige uke, ble gjort til 2,14 millioner dollar, over 18 millioner kroner. 

Det er 750.000 dollar eller over 50 prosent mer enn investoren Michael Davis kjøpte eiendommen for fem dager før Trump ble innsatt som president 20. januar i år, melder The Wall Street Journals Marketwatch.com

Davis sikret seg eiendommen i en auksjon i desember i fjor for 1,39 millioner dollar i et veddemål på at Trumps valgseier ville øke verdien. Donald Trumps far, Fred Trump, som var av tysk opphav, bygget det britisk-tyskinspirerte huset i nabolaget Jamaica Estates i bydelen Quenes i New York i 1940.

Trump-familien bodde på adressen 85-15 Wareham Place til Donald Trump var fire år, da de flyttet til en mer prominent bygning like i nærheten (bildet). Saken fortsetter under 

Det andre Barndomshjemmet til Donald Trump, 85-14 Midland Parkway, Jamaica, New York. 
Det andre Barndomshjemmet til Donald Trump, 85-14 Midland Parkway, Jamaica, New York.  (Foto: Johannes Worsøe Berg)

Verdien på den første eiendommen har skutt fart etter at Donald Trumps valgseier. Eierne som solgte til Davis, la først huset ut for salg for 1,65 millioner dollar i juli 2016. Da dette ikke lykkes, senket de prisen og bestemte seg for å legge huset ut på auksjon med et åpningsbud på 849.000 dollar, ifølge Marketwatch.

Eiendomsmegler Paramount Realty, som stod for salget, sammenligner huset med kunst, og at en auksjon derfor var passende for å få frem de «immaterielle verdiene».

"Dette huset er så mye mer enn bare en eiendom; det er barndomshjemmet til USAs 45. president og en del av historien", heter det i en pressemelding fra Paramount mandag.

.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: «Æresborgeren»
Avstand. Når forfatteren møter sine inspirasjonskilder etter 40 år i utlendighet, blir hjertevarme følelser nokså snart iskalde i den beksvarte komedien «Æresborgeren».
02:32
Publisert: