USAs president Donald Trump tilbyr tre års beskyttelse for unge innvandrere mot at han får bygge grensemuren mot Mexico.

Det sa den amerikanske presidenten i en tale lørdag kveld.

Opp mot 800.000 ungdommer har hittil vært beskyttet av det føderale programmet Deferred Action for Childhood Arrivals, kjent som DACA, som ble innført av president Barack Obama. Trump vil skrote ordningen, men tilbyr nå beskyttelse for denne gruppen i tre år.

Trump hadde på forhånd varslet en stor kunngjøring om «den humanitære krisen» ved USAs sørlige grense og nedstengningen.

Under talen sa Trump imidlertid at han ikke vil bygge en mur ved grensen, men et stålgjerde ved deler av grensen.

Deler av Trumps forslag ble kjent før talen, og ble ikke tatt godt imot av demokrater. Lederen for Representantenes hus Nancy Pelosi er blant demokratene som har kalt forslaget «uakseptabelt».

Pågående budsjettkrangel

Trump håper kompromisset vil presse demokratene til å godta hans krav om 5,7 milliarder dollar til bygging av den omstridte grensemuren mot Mexico.

Presidenten har nektet å godta ethvert budsjettforslag som ikke inneholder midler til muren. Budsjettkrangelen har ført til den lengste nedstengningen av statsapparatet i USAs historie.

Det kan imidlertid virke som Trumps angivelige forslag ikke vil føre til en løsning. Også tidligere har demokratene avvist lignende forslag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.