Donald Trumps inntog i Det hvite hus har redusert USAs verdi som det mest attraktive stedet i verden til å skaffe seg ledelsesutdannelsen Master of Business Administration (MBA), skriver Financial Times.

Halvveis gjennom opptaksperioden rapporterer 64 prosent av amerikanske utdannelsesinstitusjoner et fall i antall utenlandssøkere, ifølge GMAC, institusjonen som organiserer opptaksprøven GMAT.

Dette er første gang på over et tiår at et flertall av eliteinstitusjonene som tilbyr den ett til toårige påbyggingsgraden melder om fall i etterspørselen, ifølge Financial Times. 

Kun 31 prosent av 324 MBA-institusjonene melder om en økning i internasjonale søknader i de seks månedene frem til mars 2017, sammenlignet med samme periode i fjor.

GMAC tilskriver nedgangen til Donald Trumps inntog i Det hvite hus. 

Mens 35 prosent av internasjonale kandidater sa det var mindre sannsynlig at de ville søke i USA etter valget i november i fjor, hadde dette økt til 43 prosent i februar, fremgår det

I stedet søker internasjonale studenter mot Canada, Australia og Europa, eller utsetter beslutningen, påpeker GMAC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rigger for fisk
Det norske selskapet Roxel vil bygge om borerigger for bruk i oppdrett til havs.
02:18
Publisert: