Den demokratiske senatoren Richard Blumenthal gikk i helgen hardt ut mot Donald Trump i et intervju på fjernsynsprogrammet «Hardball». Der sa han at fredagens høring av tidligere FBI-sjef James Comey om Russlands innblanding i valget i 2016 viste at veggene rundt Donald Trump og hans innerste sirkel nå lukkes sakte, men sikkert.

Trump var ikke fornøyd.

– «The Dick»

– Så Da Nang Dick Blumenthal på tv som spydde ut fakta nesten like presise som hans tapperhet i Vietnam (som han aldri så), startet Trump en Twitter-melding lørdag kveld.

Richard Blumenthal pleide konsekvent å si at han hadde tjenestegjort i Vietnam, men i 2010 avslørte New York Times at senatoren hadde jobbet aktivt for ikke å bli sendt ut i krigen. Han tjenestegjorde seks år i hæren mens krigen pågikk, men på et avsidesliggende marinereservoat.

– Idet kulene føk forbi Da Nang Dicks hode, mens han reddet soldater både høyt og lavt, våknet han så opp fra drømmen og ropte at HAN LØY. Neste gang jeg drar til Vietnam vil jeg be «the Dick» om å reise med meg, avsluttet Trump på Twitter.

Da Nang er kystbyen hvor de første amerikanske troppene landet under Vietnamkrigen.

Har selv ikke tjenestegjort

President Donald Trump, født samme år som Blumenthal, har for øvrig aldri tjenestegjort i militæret. Ifølge The Atlantic ble Trump fritatt fra militærplikt på grunn av problemer med hælen. Til tross for at han i et intervju med ABC i 2015 sa at han ikke tjenestegjorde fordi det var så mange som meldte seg at han ikke ble valgt.

Fyrer løs mot Comey

Fredag var James Comey inne til høring i Kongressen. Den 235 sider lange transkriberingen ble offentliggjort lørdag, uten de foreløpig største avsløringene. Søndag langer Trump ut mot Comey igjen.

– Lekkende James Comey må ha satt en rekord for å lyve mest til Kongressen på en dag. Hans høring fredag var så usann! Hele greia er en rigget svindel laget av noen uærlige mennesker som vil gjøre hva som helst for at jeg ikke skulle bli president. De er nå avslørt, skriver Trump på Twitter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil Wiedswang: Nissenes frigjøringsfront
DNs politiske julekalender | Luke 9: Danske raddisnisser stormen Magasin de Nord – og ble frikjent
01:25
Publisert: