Invitasjonen fra Det hvite hus til russerne om et besøk nå til høsten er trukket tilbake.

Et eventuelt besøk er nå utsatt til neste år. Det vil si etter de vektige mellomvalgene i november, der hele Kongressen er oppe til valg.

Den pågående etterforskningen til spesialetterforsker Robert Mueller om russisk innblanding i det amerikanske valget oppgis til at det ikke blir noe besøk i år.

Tok alle på sengen

Trump overrasket alle, inkludert hans egne etterretningstjenester, da han etter det omstridte toppmøtet med Putin i Helsingfors sist uke kunngjorde at han hadde invitert den russiske presidenten til Washington denne høsten.

Trump har fått massiv kritikk, også fra sine egne partifeller i Det republikanske partiet, etter møtet i Finland. Mange mener Trump logret for Putin, og at den amerikanske presidenten ikke konfronterte sin russiske kollega med noen av de kritiske sakene i det bilaterale forholdet, som innblandingen i presidentvalget i 2016.

Putin på sin side innrømmet at russerne ønsket at Trump skulle vinne valget, men avviste at Russland hadde manipulert eller blandet seg inn. Utenriksminister Sergej Lavrov beskrev møtet som «mer enn supert».

John Bolton, Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, sier i en kunngjøring at «Presidenten tror det neste bilaterale møtet med president Putin bør finne sted etter at Russland-heksejakten er over». Han sier USA er enig med russerne at dette må skje en gang neste år.

Meldingen fra Det hvite hus kommer samtidig som utenriksminister Mike Pompeo grilles i Kongressen om Trumps møte med Putin.(Vilkår)

- De slipper det de har i hendene og følger guiden
Butikkeier Anny-Irene Mykkeltvedt sier hun taper millioner på at hun velger å ikke betale turistguider provisjon av det turistene kjøper.
02:08
Publisert: