Det melder den amerikanske presidenten selv på Twitter. Han begrunner dette med den dramatiske tildragelsen mellom Russland og Ukraina i Kertsjstredet, og at Russland ikke har løslatt de ukrainske marinesoldatene og de tre ukrainske fartøyene som russerne holder i arrest på den annekterte Krimhalvøya.

Meldingene ble sendt fra presidentflyet Air Force One, som frakter Trump og hans folk fra Washington til Buenos Aires.

Kreml meldte tidligere torsdag at de to statslederne skulle møtes for samtaler i Buenos Aires.

Verdens mektigste stats- og regjeringssjefer møtes i Argentina i helgen. Det er blant annet knyttet stor spenning til om samtaler mellom Trump og Kinas president Xi Jinping kan bidra til en slutt på den pågående handelskrigen mellom verdens to ledende økonomier.

Trump sa torsdag at han er nær å gjøre en avtale med Kina om handel, men at han ikke er sikker på om han ønsker å gjøre det, og at han liker hvordan saken står nå, melder Reuters torsdag ettermiddag.

Da han forlot Det hvite hus for å dra på G20-toppmøtet i Argentina, fortalte Trump reportere at han var åpen for å gjøre en handelsavtale.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Melania Trump engasjerer seg i USAs økende problem: opioid-epidemien
01:17
Publisert: