Alle pilene peker nedover rett etter åpning på de amerikanske børsene onsdag, og fortsetter dermed fallet fra tirsdag. President Trump varslet sent tirsdag om «meget smertefulle to uker» fremover, et budskap investorene nå synes å ha tatt innover seg.

Oljeprisen bare fortsetter og falle, og drar med seg energi- og oljeaksjer. Flyselskapene er også kraftig ned - igjen. Xerox og HP faller også, etter at fusjonsplanene nok en gang falt i fisk. Cruiserederiet Carnival er også ned i førhandelen etter at det ble klart at eierne må gå inn med ny kapital.

Datagenererte sysselsettingstall for privat sektor i mars fra Moody's Analytics er ned 27.000, for første gang i minus på over ti år. Det er særlig små og mellomstore bedrifter med opptil 49 ansatte nedgangen er størst, med 90.000. Spenningen knytter seg nå til de ukentlige sysselsettingstallene som kommer torsdag, og som er ventet å være horrible og lande på rundt 3,5 millioner nye søknader om dagpenger.

Det er også spenning rundt de offisielle månedlige jobbtallene som kommer fredag, ofte omtalt som «månedens viktigste tall».

Tirsdag stengte de amerikanske børsene det verste kvartalet siden 1987, og Dow Jones-indeksen på New York-børsen noterte seg for det dårligste første kvartal noensinne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.