Avisen startet sin faktasjekk av presidentens uttalelser på starten av 2017. På den tiden kom han med gjennomsnittlig fem falske påstander daglig.

I den siste sjumånedersperioden har gjennomsnittet steget til nesten 23 uriktige eller falske påstander daglig. Trump har fremsatt dem på møter med sine tilhengere, på Twitter, i taler og overfor mediene.

22 prosent av hans uriktige kommentarer har funnet sted på «Make America Great Again»-møtene, foran hans mest hengivne tilhengere, ifølge avisens oversikt.

Et annet fremtredende element rundt påstandene hans er at han har en tendens til å gjenta samme falske formuleringer til stadighet, skriver avisen.

45 faktafeil i et telefonintervju

10.000-grensen ble passert fredag. Neste dag holdt han en tale foran en MAGA-forsamling i Green Bay i delstaten Wisconsin. Der hevdet han at demokratiske abortforkjempere går inn for å ta livet av babyer som allerede er født.

– Babyen er født. Moren møter legen. De legger babyen inn i et pledd på vakkert vis. Og så bestemmer legen og moren seg for om hvorvidt de skal ta livet av babyen, sa presidenten.

Samme dag ga han et 45 minutter langt telefonintervju til Fox News. I intervjuet kom han med 45 usannheter eller feilaktige opplysninger.

Trump kaller medier han ikke liker for «falske nyheter», han har utpekt mediene som «folkets fiende», og han har kalt faktasjekkere «noen av de uærligste folkene i mediene».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.