Mueller-rapporten står i sentrum for en tilspisset strid mellom demokratene i Kongressen og Det hvite hus. Så langt har det amerikanske justisdepartementet ikke latt de folkevalgte få se rapporten i helhet, men bare gitt ut en redigert utgave.

Tidligere i måneden vedtok justiskomiteen i Representantenes hus en uttalelse der de konstaterer at justisminister William Barr har utvist ringeakt for Kongressen ved å ikke utlevere rapporten. Spørsmålet om ringeakt er imidlertid ikke endelig behandlet, og flere komiteer i Representantenes hus har rettet stevninger og krav til Det hvite hus i forbindelse med Mueller-rapporten.

Lederen for etterretningskomiteen, demokraten Adam Schiff, utsatte onsdag et møte der håndhevingen av en stevning av justisdepartementet skulle diskuteres, etter at departementet gikk med på å utlevere en del dokumenter tilknyttet Mueller-rapporten.

Ifølge Schiff er det snakk om tolv kategorier materiale knyttet til kontraspionasje og opplysninger fra utenlandske etterretningstjenester.

Justisdepartementet sa seg tirsdag villig til å utlevere dokumentene hvis komiteen droppet å håndheve stevningen.

Avtalen ses som en liten nedtrapping i striden mellom nasjonalforsamlingen og president Donald Trumps regjering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.