I en kommentar til de to dramatiske hendelsene i helgen sier presidenten også at mentale lidelser ligger bak.

Trump legger til at han har drøftet situasjonen med det føderale politiet FBI og justisminister William Barr, melder Reuters.

– Vi må se å få en slutt på dette. Det har pågått i år etter år i landet vårt, sier Trump under et besøk i New Jersey.

Risikerer dødsstraff

Massedrapet i El Paso etterforskes som innenlandsk terror, og den 21 år gamle gjerningsmannen risikerer dødsstraff.

Bare et halvt døgn etter massakren i El Paso lørdag, der 20 mennesker ble meid ned, regnet det med dødbringende kuler over et utelivsområde i Dayton. USA har opplevd sitt verste drapsdøgn på mange år.

Ni mennesker ble drept i Dayton, selv om den antatte gjerningsmannen, 24 år gamle Connor Betts, ble nøytralisert av politiet på under ett minutt. Det yngste offeret er Betts' søster, 22 år gamle Megan. Seks av de drepte var svarte. Politiet har så langt ingen forklaring på hva som kan ha vært motivet.

Rasistiske motiver

De to massedrapene virker helt ulike. Hendelsen i El Paso har utløst føderale reaksjoner og settes i sammenheng med hatkriminalitet og rasistiske motiver. Politiet mener gjerningsmannen la ut et langt skriv med innvandringsfiendtlig innhold på nett like før han skjøt rundt seg på et shoppingsenter.

Påtalemyndigheten i Texas sier at handlingen ligger innenfor det som rammes av dødsstraff.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.