En kinesisk handelsdelegasjon har de siste dagene vært i Washington der de har hatt en rekke møter med en amerikansk handelsdelegasjon for å diskutere hvordan få til en løsning på handelskonflikten mellom de to landene.

Torsdag var samtalene over, og de hadde vært «fantastiske», uttalte Trump fra Det hvite hus.

Etter at samtalene var avsluttet, leste den kinesiske delegasjonen opp et brev fra Kinas president Xi Jinping hvor han sier forhandlingene er «på et kritisk stadium og at han håpet de to partene vil fortsette forhandlingene med gjensidig respekt». Den amerikanske delegasjonen reiser i februar til Beijing for å fortsette samtalene.

Kina vil øke importen fra USA

Det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder fredag at Kina lover å øke importen av varer fra USA og begge parter er enige om å beskytte opphavsretten.

Trump sa tidligere på torsdagen at han snart vil møte Xi for å bli enige om å få en slutt på handelskonflikten mellom de to landene, men når og hvor det planlagte møtet skal finne sted, er foreløpig ikke kjent.

Trumps regjering har det siste året økt tollsatsene på en lang rekke kinesiske varer. Kina har svart med lignende tiltak. Partene er blitt enige om en midlertidig «våpenhvile» som varer fram til begynnelsen av mars. Er de ikke blitt enige da, vil enda flere tollbarrierer bli innført.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Eva Grinde: Personlighetstester har minimal verdi og kan sammenlignes med horoskoper
07:40
Publisert: