De amerikanske børsene gikk i knallrødt mot slutten av handledagen, og de ledende indeksene falt mellom to og fire prosent. Marketwatch melder onsdag kveld om «panikklignende salg» av aksjer.

  • Den brede S&P 500-indeksen falt med 3,09 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen var ned 2,41 prosent.
  • Teknologibørsen Nasdaq stupte 4,43 prosent.

For Dow Jones og Nasdaq er med dette hele børsoppgangen i år borte.

Etter en miserabel start på uken åpnet de amerikanske børsene litt blandet onsdag, med Dow Jones pent opp. Men stemningen snudde raskt, og utover kvelden svingte det kraftig men hele tiden solid i minus.

Svingningene tyder på at investorene fortsatt er usikre og i villrede, og for det meste negative.

Det brer seg nå en generell frykt for at selskapene har nådd toppen resultatmessig. Onsdag er særlig teknologisektoren ned, med selskaper som STMicroelectronics, Texas Instruments, Advanced Micro Devices, Intel, Netflix og AT&T var blant de som trakk mest ned.

Flyprodusenten Boeing var blant få selskaper som var litt opp onsdag.

Det var gjennom kvelden også knyttet stor usikkerhet til kvartalstallene fra Microsoft og Tesla, som ble lagt frem like etter børsslutt onsdag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: Mordene i Kongo
02:32
Publisert: