Dow Jones stiger mer enn seks prosent, mens Nasdaq og S&P 500 er opp henholdsvis over tre og fire prosent.

Ifølge Marketwatch ligger Dow Jones an til å stenge opp to dager på rad for første gang siden sent i februar.

Oppturen så langt onsdag blir tilskrevet den enorme krisepakken som det ble enighet om i Kongressen natt til onsdag. Ifølge Marketwatch og NYT er det forventet at Senatet skal stemme over pakken senere onsdag, mens avstemningen i Representantenes hus trolig vil finne sted i dag eller i morgen, ifølge nettstedet. NYT skriver at Nancy Pelosi, speaker i Representantenes Hus, trolig ikke kommer til å ta opp pakken for diskusjon før torsdag, da hun håper å få den enstemmig godkjent. Ifølge avisen er det en praksis som vanligvis er forbeholdt mindre, ukontroversielle tiltak. Grunnen til at Pelosi håper å få det til enstemmig i dette tilfellet er fordi det vil gjøre det unødvendig for representantene i Huset å komme tilbake til Washington.

Ifølge avisen er krisepakken den største i USAs historie.

Svært urolige børser

Oppgangen onsdag ettermiddag norsk tid kommer etter en rolig åpning, med små bevegelser sammenlignet med hva man har blitt vant med i det siste.

Natt til onsdag ble nemlig Kongressen endelig enig om en krisepakke på 2000 milliarder dollar. Men aksjemarkedet priset inn denne avtalen alt tirsdag, da Dow Jones-indeksen på New York-børsen var opp 11,37 prosent, eller over 2100 poeng, noe som er den største oppgangen på 87 år.

Skulle de amerikanske børsen ende opp onsdag, vil det være første gang siden 5./6. februar med oppgang to dager på rad.

Men Dow Jones og den bredere S&P 500-indeksen er fortsatt inne i den verste måneden siden 1987.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.