Flere har lansert mer eller mindre luftige planer om å kolonisere andre planeter. En av disse er SpaceX- og Tesla-sjef Elon Musk som i fjor presenterte sine planer for å etablere en koloni på Mars.

En selvdrevet by med én million mennesker kan bli bygd på mellom 40 og 100 år, sa Musk.

Et av mange uløste problemer er hvordan bygge en slik by. Nå kan han muligens få hjelp fra arabiske sjeiker.

Dubai har nemlig nylig lansert det store vitenskapelige prosjektet om en Mars-by i ørkenen, ifølge en pressemelding fra myndighetene.

«Mars Science City» vil utgjøre i underkant av 177.000 kvadratmeter og vil bli den største simulerte rom-by noensinne. Ifølge myndighetene i Dubai vil byen bli en realistisk modell for hvordan livet kan bli på den røde planeten. Byggekostnadene er foreløpig estimert til 500 millioner emiratiske dirham (i underkant av 1,1 milliarder kroner).

«Som kommer menneskeheten til gode»

Planen er at en gruppe forskere og forsøkspersoner skal bo i den simulerte Mars-byen i ett år. De skal blant annet forske på selvforsyning av mat, energi og vann, og målet er at dette skal gi viktige erfaringer med å kunne opprettholde menneskelig liv i tøffe og menneskefiendtlige miljøer på fremmede planeter.

«De forente arabiske emirater ønsker å gjøre en internasjonal innsats for å utvikle teknologier som kommer menneskeheten til gode, og som etablerer grunnlaget for en bedre fremtid for kommende generasjoner», sier Dubais overhode Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum ifølge pressemeldingen.

Den danske arkitekten Bjarke Ingels har fått oppgaven med å tegne den usedvanlige byen.

Prosjektet er en del av den såkalte Mars 2117-strategien, som ble lansert under World Government Summit i Dubai tidligere i år, der formålet er å bygge de første koloniene på Mars i løpet av de neste 100 årene.(Vilkår)

Elon Musk : - En revolusjon i romfarten
Romselskapet SpaceX gjennomførte torsdag en oppskyting og landing av en gjenbrukt rakett. En del av raketten som ble brukt torsdag, det såkalte første trinnet, ble brukt til å sende opp det ubemannede romskipet Dragon for et år siden.
01:05
Publisert:
Her eksploderer Elon Musks Spacex-rakett
Ulykken skjedde få minutter etter oppskytingen.
01:26
Publisert:
NASA-sjef sendte gratulasjoner via Mars
For første gang ble opptak av en menneskestemme sendt tilbake til jorden fra overflaten av en annen planet.
01:05
Publisert: