Duterte mener at de fleste ASEAN-landene blir presset av EU fordi de er for dødsstraff og sender skarp kritikk vestover.

– Dere idioter, sønner av horer, slutt å blande dere, sier Duterte under en pressekonferanse i Manila torsdag.

– Ingen vil si det til dere, så jeg gjør det: Dere er alle idioter. Jeg vil henge dere med glede.

Hvis jeg ønsker det så henger jeg dere alle sammen. Dere undertrykker oss og legger trykk på alle land med innført dødsstraff.

Det er ikke helt klart hvem Duterte referer til, men han har blitt sitert tidligere denne uken da han gikk ut mot europeiske parlamentarikere som godkjente et vedtak for å stoppe Filippinene i å gjeninnføre dødsstraff.

Av ASEAN-landene er det kun Kambodsja og Filippinene som har avskaffet dødsstraff. Duterte sier europeere er imot dødsstraff på grunn av skyldfølelsen de bærer over å ha drept millioner av mennesker under andre verdenskrig.

– Skyldfølelsen deres er nesten genetisk. Den har blitt overført fra generasjon til generasjon.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vedum: -Jeg får spørsmål om jeg er for tidlig i form
Leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum holder pressekonferanse i forkant av partiets landsmøte i Trondheim.
00:55
Publisert: