Fernandez er tiltalt for å ha inngått ulovlig forbund og for straffbare handlinger i forbindelse med kontrakter som forretningsmannen Lazaro Baez' selskap skal ha fått dra nytte av.

Baez, som står Fernandez nær, er også tiltalt.

Den føderale dommeren Julian Ercolini tok ut tiltalen tirsdag. Videre er to tidligere statsråder, Julio de Vido og Jose Lopez, navngitt i tiltalepapirene.

Ercolini har beordret frysing av Fernandez' formue på anslagsvis 5,5 milliarder kroner.

Fernandez, som var president i Argentina fra 2007 til 2015, var raskt ute med å kommentere tiltalen tirsdag. Hun kaller den «en stor manøver i politisk forfølgelse».

Fernandez var gift med den nå avdøde president Néstor Kirchner, som styrte landet fra 2003 til 2007. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Miguel Sørholts liv i Miami: Velger fra øverste hylle
Miguel Sørholt tok med seg familien og flyttet til Florida. Her får han gitt barna en helt annen skolehverdag enn i Norge.
05:53
Publisert:
Dette er LA-politiets spesielle metode for å bekjempe kriminalitet
DN ble med politiet i LA ut på jobb.
00:38
Publisert: