Bildelingstjenesten Uber og japanske Hitachi er blant selskapene som vil fylle London med 3000 elbiler i et testprosjekt for å gjøre Storbritannia klar for en overgang til elektriske kjøretøyer, melder Bloomberg.

Prosjektet, som skal kartlegge britenes elbilvaner, har til hensikt å løse utfordringene med ladestasjoner, som er blitt kritisert for å holde igjen salget av elbiler.

Testprosjektet, som omfatter både kommersielle elbiler og elvarebiler, vil løpe over tre år og er det største av denne typen noensinne. Bak prosjektet står også strømleverandørene Centrica og SSE, og kraftselskapet UK Power Networks.

Datainnsamling

– Jeg ønsker å lære av dette prosjektet og jeg tror det vil hjelpe virksomheten vår. Vi har et ansvar for å bli klare for elektriske kjøretøy og sørge for at vi har infrastrukturen, at vi vet hvordan de brukes, hvordan vi kan kjøpe dem, og hvordan vi kan selge dem, sier toppsjef Jon Lawes i bil-leasingselskapet Hitachi Capital Vehicle Solutions til Bloomberg.

I tillegg til London vil testprosjektet også omfatte landlige deler av sørøst-England for å innsamle adferdsdata opp mot blant annet rekkevidde og klima.

60 prosent innen 2030

Storbritannia skal ha blitt valg for studien på grunn av landets positive holdning til elektriske kjøretøy, der myndighetene har uttalt ambisjon om at 60 prosent av nybilsalget skal være elektrisk innen 2030, mot 1,7 prosent i dag, ifølge Bloomberg.

Volkswagen og den britiske supermarkedkjeden Tesco varslet torsdag at de ville bygge Storbritannias største ladenettverk med 2500 ladestasjoner ved over 600 butikklokasjoner over de tre neste årene, ifølge Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det har kostet ti år av livet mitt. Ti år som jeg aldri får tilbake igjen. Her er Linda Johansens gründerråd
02:54
Publisert: