Det skal være en midlertidig stans i dekning av prinsenes kostnader som gjorde at prinsene samlet seg i en sjelden demonstrasjon mot myndighetene, melder Reuters.

Landets kontroversielle kronprins Mohammad bin Salman står bak en rekke økonomiske reformer den siste tiden. Blant tiltakene for å kutte offentlig pengebruk er reduserte bidrag til landets kongefamilie – en familie som skal omfatte rundt 15 000 personer.

Det er ikke bare kongelige som har protestert mot de økonomiske reformene iverksatt den siste tiden. Den nylige innføringen av moms har sammen med økte strøm- og bensinpriser ført til stor misnøye.

Fredag ble det uttalt fra myndighetshold at offentlig ansatte skal få rundt 1000 riyal ekstra i måneden fremover, som tilsvarer rundt 2000 kroner, for å kompensere for befolkningens økte utgifter, ifølge Bloomberg. I tillegg skal sosialstøtten økes med 500 riyal i måneden, og studenter skal få 10 prosent mer å rutte med. (Vilkår)

Kina: 626 millioner overvåkningskameraer innen 2020
Overvåkningskameraer utstyrt med kunstig intelligens kan blant annet spore opp kriminelle ved hjelp av ansiktsgjenkjennelsesteknologi.
01:04
Publisert: