Tesla-sjef Elon Musk sier nå at han vil åpne Tesla-fabrikken i Fremont i delstaten California, stikk i strid med myndighetenes forbud.

Beskjeden ga han på Twitter sent mandag kveld, norsk tid.

Her skriver Musk at han vil møte opp på fabrikken selv, sammen med de ansatte.

– Hvis noen skal arresteres ber jeg om at det blir meg, skriver han.

– Dette er den siste dråpen

Til tross for at California har begynt å lette på restriksjonene, er det fremdeles strengere særregler for å begrense koronasmitte i folkerike Alameda County, der fabrikken ligger.

Maskerte vakter passer på helt nye Teslaer utenfor Fremont-fabrikken mandag. Ifølge Elon Musk selv er produksjonen i gang, tross myndighetenes forbud.
Maskerte vakter passer på helt nye Teslaer utenfor Fremont-fabrikken mandag. Ifølge Elon Musk selv er produksjonen i gang, tross myndighetenes forbud. (Foto: Ben Margot)

Musk selv har hevdet fabrikken er samfunnskritisk på grunn av dens mange ansatte, og har også truet med å flytte til Texas eller Nevada med umiddelbar virkning.

– Ærlig talt, dette er den siste dråpen, tvitret Musk lørdag.

Mandag var parkeringsplassene utenfor fabrikken nesten fulle, og flere medier skriver at produksjonen allerede er i gang.

Det er uklart hvordan myndighetene vil håndheve regelbruddet. Delstatens guvernør Gavin Newsom ble spurt om dette mandag, men var ikke da klar over at fabrikken hadde åpnet, ifølge CNBC.

– Fascisme

Tesla-sjefen, som nylig ble far, har i lengre tid rast mot californiske myndigheter, etter at de innførte en såkalt «bli hjemme»-orde.

– Dette er fascisme. Dette er ikke demokratisk. Dette er ikke frihet. Gi folket tilbake deres frihet, sa han i en investorsamtale.

Bilprodusenten startet året med en ellevill prisoppgang. Fra årsskiftet frem til 20. februar doblet verdien på aksjen seg. Så kom børskrakket som følge av koronaviruset og hele børsoppgangen ble utradert – før den igjen hentet seg inn mot gamle høyder. Aksjen endte ned én prosent mandag, mens teknologiindeksen Nasdaq for øvrig steg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.