Elon Musk har den siste tiden fått gjennomgå i kinesiske sosiale medier, skriver Financial Times.

Ifølge avisen renner kritikken inn etter at satellitter fra SpaceX, som er Musks romselskap, nesten skal ha kollidert med den kinesiske romstasjonen Tiangong. Ved to anledninger har den kinesiske romstasjonen måttet manøvrere ut av veien for å ikke treffe på en av SpaceXs satellitter.

En Falcon 9 SpaceX som inneholder rundt 60 satelitter blir skutt opp tidligere i år.
En Falcon 9 SpaceX som inneholder rundt 60 satelitter blir skutt opp tidligere i år. (Foto: John Raoux/AP/NTB scanpix)

Den kinesiske FN-delegasjonen skal denne måneden ha sendt en klage på grunn av forholdene. I klagen kommer det frem at Tiangong-stasjonen har måttet ta forebyggende tiltak for å unngå kollisjoner, og for å sikre livene til astronautene.

Kinesiske myndigheter sa at de to satellittene fra SpaceXs Starlink-nettverk beveget seg på en farlig måte, og påsto at den ene hadde en uforutsigbar «retningsstrategi». Myndighetene sa ikke hvor nært romfartøyet hadde vært en kollisjon.

Musks Starlink-nettverk har nesten 1.900 satellitter i bane, og planlegger å utvide til 12.000 satellitter.

SpaceX og Starlink har ikke besvart Financial Times henvendelser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.