– Vil bare (si) at Shortseller Enrichment Commission gjør en fantastisk jobb. Og navneskiftet er så riktig, skriver Musk i en Twitter-melding torsdag.

Shortseller Enrichment Comission kan oversettes til shortselgernes berikelsestilsyn.

Meldingen er et åpenbart stikk til det amerikanske finanstilsynet (Sec), som han inngikk et forlik med søndag.

«Naughty by Nature»

Sec ga Tesla tydelig beskjed om at det må opprette en ny komité, samt andre kontrollmekanismer, utelukkende med det formål å holde oppsyn med Elon Musk sin kommunikasjon med omverdenen, som primært går gjennom Twitter.

Tesla har nokså åpenbart ikke rukket å få på plass en kontrollkomité. Musk har nemlig så langt hatt fortsatt frie tøyler på Twitter.

Onsdag la han ut sin første Twitter-melding etter forliket, der han lenket til en sang av raptrioen «Naughty by Nature», etterfulgt av et blunkefjes.

Torsdag kveld fyrte han løs med shortmeldingen mot Sec.

Mest shortet i USA

Tesla er USAs mest shortede aksje, ifølge data fra S3 Partners. Det vil at det er aksjen flest investorer vedder penger på at skal falle. Elon Musk har gjentatte ganger forarget seg over den store andelen shortselgere. Her er et lite utvalg:

  • 3. april 2017: – Dårlig vær i Shortville.
  • 16. november 2017: – De er idioter som vil vi skal dø. De prøver hele tiden å skape falske rykter og forsterker alle negative rykter.
  • 3. mai 2018: – Jeg er fullstendig uinteressert i å tilfredsstille daytraderne. Jeg kunne ikke brydd meg mindre. Vær snill å selge aksjen vår, og ikke kjøp den igjen.
  • 4. mai 2018: – Oh og uh, århundrets short-skvis kommer snart. Flammekastere burde komme akkurat til tiden.
  • 17. juni 2018: (tre uker før fremleggelsen av resultatet for andre kvartal): – De har rundt tre uker før shortposisjonene deres eksploderer.
  • 10. august 2018: Korte shortser kommer snart til Tesla promoeffektmarked.

Dette innebærer forliket

Det som fikk Sec til å reagere var Musks melding om at han ville ta Tesla av børs og at han hadde sikret finansiering. Det hadde han ikke, og Sec mente det var villedende informasjon. Sec saksøkte så Musk, foreslo et forlik som Musk avviste, men til slutt kom de to partene overens med et forlik der Musk:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Går av som styreleder i minst tre år.
  • Får en bot som dobles til 20 millioner dollar.
  • Tesla må få inn to uavhengige styremedlemmer, så vel som en uavhengig styreleder.
  • Og Tesla må opprette en ny komité, samt andre kontrollmekanismer for å holde oppsyn med Musks kommunikasjon.
Norsk Hydro i dyp krise som kan utradere et helt Storebrand fra markedsverdien.
aldri, aldri invester i land med grønt i flagget
01:10
Publisert: