– Finnes det noen som kan gjøre jobben bedre? Da kan de overta tøylene her og nå, sier Musk i intervjuet med New York Times.

Han er både toppsjef og styreformann i Tesla. Etter at intervjuet ble publisert, falt selskapet fredag over 7 prosent på New York-børsen. Ved børsens stengetid hadde selskapet falt enda 2 prosent.

Stor belastning

I løpet av samtalen ble Musk flere ganger grøtete i stemmen, ifølge New York Times. Han forteller om en stor personlig belastning og søvnproblemer som følge av høyt arbeidspress.

– Det var perioder da jeg ikke forlot fabrikken på tre eller fire dager, sier Tesla-sjefen.

Han beskriver det siste året som «det vanskeligste og vondeste så langt i karrieren», og forteller at venner er blitt bekymret for hvordan det går med ham.

Musk har bidratt sterkt til å profilere Tesla, men de siste månedene har han også fått oppmerksomhet for flere underlige Twitter-meldinger. En melding der han skrev at han vurderte å ta selskapet av børs, har angivelig fått amerikanske finansmyndigheter til å sette i gang etterforskning.

– Styret må handle

Ifølge nyhetsbyrået AP sitter styremedlemmene i Tesla nå i en vanskelig posisjon, blant annet fordi Musk er firmaets ansikt utad.

– Om styret ikke får ham fjernet, eller i det minste permittert, kommer folk som elsker selskapet til å betenke styret for å ha totalt sviktet i deres plikter, sier juss- og forretningsprofessor Erik Gordon ved universitetet i Michigan.

Ifølge Gordon må styret handle snarest, eller forberede seg på søksmål fra aksjonærene. Han mener intervjuet er det siste i en rekke bevis på at Musk ikke lenger takler jobben.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Står oppført på «verdens største svarteliste»
Hva har disse og tusenvis av andre nordmenn til felles med tunge kriminelle og internasjonale terrorister?
01:35
Publisert: